top of page

Krása začína v bruchu



DeravĂ© črevo

spĂșĆĄĆ„a uvoÄŸĆˆovanie zĂĄpalovĂœch lĂĄtok do krvnĂ©ho obehu, ktorĂ© poĆĄkodzujĂș pokoĆŸku. To zaĆ„aĆŸuje pečeƈ, čo je brĂĄni sprĂĄvne spracovaĆ„ hormĂłny, a znĂ­ĆŸi Ășroveƈ ĆŸivĂ­n vstrebĂĄvanĂœch cez črevo.


DĂŽsledky: začervenanie, aknĂ©, rosacea v dĂŽsledku zĂĄpalu, rĂœchlejĆĄia tvorba rĂœh a vrĂĄsok v dĂŽsledku niĆŸĆĄej hormonĂĄlnej hladiny, koĆŸnĂ© problĂ©my ako aknĂ©, ekzĂ©m či dermatitĂ­da v dĂŽsledku potravinovej intolerancie.


Zlé vypråzdƈovanie

spĂŽsobuje starnutie prostrednĂ­ctvom toxĂ­nov, ktorĂ© nevychĂĄdzajĂș von cez črevo. Telo sa ich tak zbavuje cez koĆŸu. PutujĂș cez vrstvy koĆŸe, čím mĂŽĆŸu spĂŽsobiĆ„ priame poĆĄkodenie kolagĂ©nu a elestickĂœch vlĂĄkien.

VĂœsledkom je sinavĂĄ aĆŸ naĆŸltnutĂĄ pleĆ„, aknĂ©, rĂœchlejĆĄia strata kolagĂ©nu, zdravie čriev sa odzrkadÄŸuje na pleti.


Očistná strava na 5 dní:

Ráno a večer: zapite psyllium 3 dcl teplej vody

biely jogurt + zmixovanĂ© vlaĆĄskĂ© orechy, chia, mandle, ÄŸanovĂ© semenĂĄ, suĆĄenĂ© ovocie (prĂ­padne lyĆŸička medu)

zemiakovĂ© pyrĂ© a rĂŽĆŸne kaĆĄovitĂ© jedlĂĄ

suchĂĄr + poslednĂœ deƈ glycerĂ­novĂœ čipok večer a rĂĄno.

VYLÚČTE SLADKOSTI A PEČIVO !


AlternatĂ­vy:

AkupunktĂșra: Ășčinne pomĂĄha od bolesti vrĂĄtane bolesti chrbta, či hlavy. Nie je jasnĂ©, ako presne Ășčinkuje, ale pomohla uĆŸ mnohĂœm.


Arnika: homeopatikum, ktorĂ© mĂŽĆŸete uĆŸĂ­vaĆ„ vo forme tabliet, krĂ©mov, masti alebo tinktĂșry. ZĂĄkladom je rastlina arnika a veÄŸmi dobre Ășčinkuje pri vĂœronoch, presileniach, bolestiach svalov a kÄșbov. PmĂĄha tieĆŸ na modriny.


KadidlovnĂ­k (boswelia): vyrĂĄba sa zo ĆŸivice stromov, ktorĂĄ mĂĄ protizĂĄpalovĂ© Ășčinky. ObzvlĂĄĆĄĆ„ dobre Ășčinkuje pri bolestiach spĂŽsobenĂœch artritĂ­dou.


Diablov pazĂșr: bylinnĂœ liek Ășčinkuje na bolesti chrbtice a dĂĄ sa kĂșpiĆ„ v obchodoch so zdravou vĂœĆŸivou či v niektorĂœch lekĂĄrƈach. MĂĄ protizĂĄpalovĂ© Ășčinky. Pozor na odporĂșčanĂ© dĂĄvkovanie.


TigrĂ­ balzam alebo gĂ©ly a mastnĂ© tyčinky proti bolesti na bĂĄze mentolu: keď si ich natriete na pokoĆŸku, pocĂ­tite teplo, ktorĂ© naruĆĄĂ­ signĂĄly bolesti. ÚčinnĂ© sĂș najmĂ€ pri bolesti hlavy, kedy si ich natirete na čelo alebo na zadnĂș časĆ„ krku.


Obmedzte antibiotikĂĄ:

bojujĂș iba s baktĂ©riami, ale prechladnutie spĂŽsobujĂș vĂ­rusy, takĆŸe nebudĂș maĆ„ ĆŸiaden vplyv na to, ako sa vaĆĄe symptĂłmy vyvinĂș. Napriek tomu si ich pĂœtajĂș tisĂ­cky ÄŸudĂ­. NaĆĄĆ„astie tĂ­ ich predpisujĂș veÄŸmi neochotne, keď je to nevyhnutnĂ©. UĆŸĂ­vajte ich vtedy, keď sĂș ĆŸiadĂșce v boji s infekciami a drĆŸte sa radĆĄej rĂĄd lekĂĄrov.


Ing. Dominika Hajduk Rozman






64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page